Dé voordelen van e-learning

Je kennis & vaardigheden vergroten kan op verschillende manieren. Zo ook op het gebied van IT. Het volgen van een training hoeft niet meer perse vanuit een fysiek klaslokaal, maar vanuit een locatie die jou het beste uitkomt. Afgelopen twee jaar heeft wel aan een ieder bewezen dat de situatie morgen volledig anders kan zijn. Dus hoe prettig is het dan dat ongeacht of je thuis bent, op je werkplek, naar het buitenland moet of ergens anders ter wereld bent je altijd ten allen tijden kan trainen voor jouw certificering?

Veel werknemers en werkgevers zullen het wel herkennen, een eeuwig groeiende to do list, schema’s welke met de minuut drukker worden. Veel cursisten hebben simpelweg niet de tijd om deel te nemen aan een klassikale training op locatie.
E-learning geeft je de mogelijkheid om toch die gewenste certificering te behalen. Want wist je dat je met een certificering een betere positie hebt op de arbeidsmarkt?

1. Verhoog je kennisniveau
Het leren via een online training geeft je de mogelijkheid om te leren op jouw eigen tempo en met jouw eigen voorwaarden. Hierdoor verbeterd de opname van de lesstof en op de lange termijn het behoud van kennis. In plaats van mee te gaan met het tempo van de overige cursisten kun je nu zelf kiezen wanneer je start met de volgende module. Gecombineerd met aansluitende opdrachten maak je de vakkennis eigen.

2. Flexibiliteit
Door gebruik te maken van e-learning kun je studeren waar en wanneer je wil. Bijvoorbeeld studeren tijdens de vakantie in het buitenland of valt er een vergadering uit en heb je daardoor een uurtje over. Je bepaalt zelf wanneer je de training volgt, op locatie of thuis in je eigen omgeving; het enige wat je nodig hebt om de training te kunnen volgen is een internetverbinding.

3. Personaliseer je training
Geen enkele cursist is hetzelfde. En dat is maar goed ook, want anders waren we allemaal even uitmuntend geweest in de gewenste vaardigheden. E-learning geeft je de mogelijk om jouw online training te personaliseren. Je kunt namelijk zelf bepalen wat je leert en hoe je leert. Onderwerpen waar je al ervaring mee hebt kun je sneller doorlopen waar je misschien met een ander onderwerp wat meer tijd voor nodig heeft. Daarnaast  kan het zijn dat je een onderwerp verder wil uitdiepen of misschien heeft deze juist nog wat herhaling nodig? Omdat je zelf bepaalt wat je leert en hoe snel je leert, heb jij de controle in je eigen training.

4. Privé & werk
De meest belangrijke reden voor cursisten om te kiezen voor een online training is, is dat zij geen keuze willen maken tussen studie, prive of zakelijke verplichtingen. Wanneer je kiest voor een klassikale training ben je verplicht op een bepaald moment op een desgewenste locatie te verschijnen. De online training kan overal en altijd wat ervoor zorgt dat jij, ondanks je drukke schema, toch kan ontwikkelen.

5. Word je eigen baas
Het studeren door middel van een online training helpt je bij het stellen en behalen van jouw professionele doelen. Wat vervolgens jouw carrière weer een stapje vooruit helpt. Jij hebt de verantwoordelijkheid en dat zorgt voor de extra motivatie om de online training succesvol af te leggen.

6. Goed voor de portemonnee
Online trainingen zijn aanzienlijk lager in prijs dan een klassikale training. De kosten van bijvoorbeeld de locatie en de trainer heb je niet. En dat scheelt in de portemonnee. Daarnaast hoef je de kennis niet te vergaren in een aantal dagen maar mag u er maar liefst 365 dagen over doen.

7. Betere positie op de arbeidsmarkt
Het behalen van een officiële certificering zorgt voor een verbeterde positie op de arbeidsmarkt. Zeven van de tien organisaties zijn op zoek zijn naar gecertificeerd personeel wanneer ze op zoek zijn naar medewerkers. Bij DutchTrain maken we uitsluitend gebruik van geautoriseerd trainingsmateriaal welke opleiden tot de officiële certificering. Hiermee waarborgen we het niveau van de trainingen.

E.O.D. ook voor grote organisaties
Ook voor één of meerdere medewerkers zijn onze e-learning trainingen geschikt. Productiviteit en mogelijkheden tot certificering blijven behouden doordat iedere werknemer flexibele kan plannen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid individueel trainingen te volgen welke specifiek op de kennis en vaardigheden gericht zijn die overeenkomen met de gestelde einddoelen van de werknemer & organisatie.

Heb jw vragen over onze e-learning trainingen? Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs: Info@dutchtrain.nl of tel: 040-2200 202