Wijziging Microsoft Certified Data Analyst Associate

Microsoft kijk regelmatig of de certificeringen nog up to date is met de huidige technologieën. Zo is dat ook gebeurd met de certificering Microsoft Certified Data Analyst Associate die al enige tijd beschikbaar is. Hoe en wat er wijzigt dat lees je hier.

Microsoft Certified Data Analyst Associate
Behorend bij de Microsoft Certified Data Analyst Associate is het examen DA-100. Vanaf 28 februari 2022 zal deze certificering niet langer Microsoft Certified Data Analyst Associate heten maar Microsoft Certified Power BI Data Analyst Associate. Daarnaast zal ook het huidige examen DA-100 | Analyzing data with Microsoft Power BI per 31 maart 2022 vervangen worden door het nieuwe examen PL-300 | Power BI Data Analyst.

Het examen DA-100 | Analyzing data with Microsoft Power BI zal tot 31 maart 2022 beschikbaar zijn. Mocht je meteen willen deelnemen aan het nieuwe PL-300 examen dan kan dat vanaf 28 februari 2022. Dit nieuwe examen zal tegelijkertijd worden uitgerold met de naamswijziging van de Microsoft certificering.

PL-300 | Power BI Data Analyst
Het PL-300 | Power BI Data Analyst examen is gericht op vaardigheden in het voorbereiden, modelleren, visualiseren en analyseren van gegevens om de waarde voor een organisatie te maximaliseren.

Wat betekent het voor jou?
– Bent je in het bezit van de Microsoft Certified Data Analyst Associate certificering of behaal je deze vóór 28 februari 2022, dan zal de naam van de certificering automatisch wijzigen op jouw Certification Dashboard.
– Wanneer je op dit moment aan het studeren bent voor het DA-100 examen, heb je nog tot 31 maart 2022 om succesvol deel te nemen aan het examen.
– Ben je net gestart met studeren? Bekijk welk examen je wil doen. Het DA-100 en PL-300 examen lijken namelijk erg veel op elkaar. Tussen 28 februari en 31 maart heeft iedereen de keuze om deel te nemen aan één van de twee examens voor het behalen van de Microsoft Certified Power BI Data Analyst certificering.

Januari 2022