Cisco

Cisco biedt een uitgebreid scala aan certificeringen aan die gericht zijn op verschillende aspecten van netwerktechnologie en -beheer. Deze certificeringen variëren van entry-level tot expert-level en zijn bedoeld om de vaardigheden en kennis van IT-professionals op het gebied van netwerken te valideren.

Cisco Certified Network Associate (CCNA)

Cisco Associate certificeringen kunnen behaald worden met één examen en eventueel één bijbehorende training.

Tot de Cisco certificeringen behoren ook de DevNet & CyberOps certificeringen. Deze certificeringen zijn bedoeld voor netwerkprofessionals en softwareontwikkelaars welke applicaties voor het nieuwe netwerk optimaliseren en ontwikkelen.

Voor het behalen van uw CCNA certificering dient u succesvol deel te nemen aan nog maar één examen; examen 200-301. Dit examen zal meerdere Cisco-technologieën toetsen op het gebied van Routing & Switching, Collaboration, Security, Data Center, Wireless & Service Provider, Hiermee wordt de CCNA certificering meer conceptueel. Er wordt verwacht dat er een breede kennis is met betrekking tot de Cisco producten. Wanneer u zich meer wil toeleggen op een bepaald thema, dient u een CCNP certificering te behalen. De CCNA certifcering is overigens niet meer een vereiste om deel te nemen aan een van de CCNP certificeringen.

Achieving the Cisco Certified CyberOps Associate certification ignites your career in cybersecurity operations. To earn the CyberOps Associate certification, you pass one exam that covers the fundamentals of cybersecurity operations, skills, and procedures.

Exam: 200-201 CBROPS

Cisco Certified Network Professional (CCNP)

Om uw CCNP Cisco certificering te behalen dient u succesvol deel te nemen aan 2 examens; een Core examen en een Concentration examen. Iedere CCNP certificering heeft 1 Core examen en meerdere Concentration examens beschikbaar, waaruit u één examen kiest. Voor het behalen van uw CCNP certificering hoeft u niet langer in het bezit te zijn van een CCNA certificering. Natuurlijk dient u wel over een bepaalde voorkennis te beschikken.

The new CCNP Service Provider certification program prepares you for today’s professional-level job roles in service provider technologies. CCNP Service Provider now includes automation and programmability to help you scale your service provider infrastructure.

Mocht u interesse hebben in een CCNP Service Provider training, dan vragen wij u contact op te nemen met een van onze opleidingsadviseurs.

Core examen:
350-501 SPCORE – training op aanvraag

Concentration examens:
– 300-510 SPRI – training op aanvraag
– 300-515 SPVI – training op aanvraag
– 300-535 SPAUTO – training op aanvraag

Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE)

De CCIE-certificering is een van de meest prestigieuze in de branche en wordt beschouwd als het hoogste niveau van netwerkexpertise. Het omvat geavanceerde kennis en vaardigheden op het gebied van ontwerp, implementatie en beheer van complexe netwerkinfrastructuren.

Cisco Certificeringsniveaus