Amazon Web Services (AWS)

Amazon Web Services (AWS) is een uitgebreide en zeer breed toegepaste cloud computing-platform dat door Amazon wordt aangeboden. AWS biedt een scala aan diensten zoals opslag, rekenkracht, databasebeheer, machine learning, en meer. Deze diensten zijn ontworpen om bedrijven flexibeler, schaalbaarder en kostenefficiënter te maken. Organisaties van elke omvang, van startups tot grote ondernemingen, maken gebruik van AWS om hun IT-infrastructuur te ondersteunen en te verbeteren.

AWS biedt verschillende certificeringsniveaus om de expertise van professionals op het gebied van zijn diensten te valideren. Deze certificeringen zijn onderverdeeld in vier niveaus: Foundational, Associate, Professional en Specialty.

  1. Foundational: Een certificering voor een fundamenteel begrip van AWS Cloud.
  2. Associate: Deze certificeringen zijn bedoeld voor diegenen die al enige ervaring hebben met AWS en zich willen specialiseren in architectuur, ontwikkeling of beheer van AWS-oplossingen. Voorafgaande cloud en/of sterke on-premises IT-ervaring aanbevolen.
  3. Professional: Deze zijn bedoeld voor ervaren professionals die geavanceerde vaardigheden en kennis willen valideren die nodig zijn om veilige, geoptimaliseerde en gemoderniseerde applicaties te ontwerpen en processen op AWS te automatiseren. 2 jaar ervaring met AWS Cloud aanbevolen.
  4. Specialty: Deze certificeringen zijn gericht op professionals die zich willen onderscheiden in specifieke vakgebieden binnen AWS. Iedere training/certificering heeft zo zijn aanbevolen ervaring. Kijk hiervoor bij de desgewenste training.