De nieuwe Cisco certificering

Per 24 februari 2020

Cisco heeft enige tijd geleden aangekondigd dat zij de certificeringen gaan wijzigen. De wijziging vindt plaats omdat de ‘oude certificeringen  niet meer aansluiten op de vraag naar de digitale netwerken van vandaag. Ook de behoefte naar de vaardigheden om nieuwe netwerken te bouwen en onderhouden van netwerkingenieurs en softwareontwikkelaars zijn veranderd.

De voorgaande certificeringen en examens waren beschikbaar tot en met 23 februari 2020. Of uw Cisco certificering is gewijzigd en waarin, dat leest u hier.

Veel nieuwe Cisco trainingen zijn al beschikbaar. Wanneer u op het examennummer klikt zult doorgestuurd worden naar de desbetreffende training, indien al beschikbaar.

Hieronder hebben wij alle nieuwe Cisco certificeringen voor u op een rij gezet.

Mocht u nog vragen hebben? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs: info@dutchtrain.nl of tel: 040-2200 202

Cisco Certified Network Associate (CCNA)

Cisco Associate certificeringen kunnen behaald worden met één examen en eventueel één bijbehorende training.

Tot de nieuwe Cisco certificeringen behoren ook de DevNet & CyberOps certificeringen. Deze certificeringen zijn bedoeld voor netwerkprofessionals en softwareontwikkelaars welke applicaties voor het nieuwe netwerk optimaliseren en ontwikkelen.

Voor het behalen van uw CCNA certificering dient u succesvol deel te nemen aan nog maar één examen; examen 200-301. Dit examen zal meerdere Cisco-technologieën toetsen op het gebied van Routing & Switching, Collaboration, Security, Data Center, Wireless & Service Provider, Hiermee wordt de CCNA certificering meer conceptueel. Er wordt verwacht dat er een breede kennis is met betrekking tot de Cisco producten. Wanneer u zich meer wil toeleggen op een bepaald thema, dient u een CCNP certificering te behalen. De CCNA certifcering is overigens niet meer een vereiste om deel te nemen aan een van de CCNP certificeringen.

Achieving the Cisco Certified CyberOps Associate certification ignites your career in cybersecurity operations. To earn the CyberOps Associate certification, you pass one exam that covers the fundamentals of cybersecurity operations, skills, and procedures.

Exam: 200-201 CBROPS

Cisco Certified Network Professional (CCNP)

Om uw CCNP Cisco certificering te behalen dient u succesvol deel te nemen aan 2 examens; een Core examen en een Concentration examen. Iedere CCNP certificering heeft 1 Core examen en meerdere Concentration examens beschikbaar, waaruit u één examen kiest. Voor het behalen van uw CCNP certificering hoeft u niet langer in het bezit te zijn van een CCNA certificering. Natuurlijk dient u wel over een bepaalde voorkennis te beschikken.

The new CCNP Service Provider certification program prepares you for today’s professional-level job roles in service provider technologies. CCNP Service Provider now includes automation and programmability to help you scale your service provider infrastructure.

Mocht u interesse hebben in een CCNP Service Provider training, dan vragen wij u contact op te nemen met een van onze opleidingsadviseurs.

Core examen:
350-501 SPCORE – training op aanvraag

Concentration examens:
– 300-510 SPRI – training op aanvraag
– 300-515 SPVI – training op aanvraag
– 300-535 SPAUTO – training op aanvraag

Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE)