Microsoft, Cisco, Amazon Web Services, VMware allemaal vendoren die je vaak hoort in de IT-wereld. Maar als je een start wil maken in de IT worden vaak de CompTIA certificeringen aangeraden. De CompTIA certificeringen zijn vendor-neutraal zijn en geven goede basiskennis van alles wat er op IT-gebied te leren valt. CompTIA is de afkorting voor Computing Technology Industry Association en is een non-profit organisatie en reikt professionele certificeringen uit voor de Informatietechnologie-industrie. Eén CompTIA certificering zorgt dus voor een goede basis aan IT kennis, maar er zijn veel verschillende CompTIA certificeringen beschikbaar. Wij hebben de meest voorkomenden op een rij gezet.

CompTIA
CompTIA staat dus voor de afkorting Computing Technology Industry Association. Veel van deze CompTIA certificeringen zijn vendor neutraal wat inhoudt dat ze zich niet toespitsen op de kennis van specifieke vendoren. Een CompTIA certificering wordt daarnaast ook wereldwijd erkend. Laat met een CompTIA certificering zien dat u de nieuwste kennis & vaardigheden in uw bezit heeft. De verschillende CompTIA certificeringen richten zich voornamelijk op IT infrastructuur & Cybersecurity, van Fundamentals– tot Expert-niveau. Daarnaast biedt iedere certificering zijn eigen expertise.

1. CompTIA A+ | 220-1101 & 220-1102 (Core)
De CompTIA A+ training biedt een goede basis voor een start in de IT, want alles wat u hierna zal leren is gebaseerd op de basiskennis van de CompTIA A+ certificering. De training voorziet u van de kennis & vaardigheden in het oplossen van problemen, het installeren en onderhouden van de benodigde apparatuur. Met een CompTIA A+ certificering heeft u de juiste kennis voor support roles zoals; Service Desk Analyst, Data Support Technician, Help Desk Technician, Desktop Support Administrator & Associate Network Engineer.

Beschibaar in: e-learning & klassikaal


2. CompTIA Network+ | N10-008 (Core)
Op zoek naar basis netwerkvaardigheden? Het CompTIA Network+ is een internationaal erkende certificering die de fundamentele kennis en vaardigheden van een individu op het gebied van IT-netwerken valideert. Wanneer u start aan de Network+ certificering wordt aangeraden dat u in het bezit van een CompTIA A+ certificering dan wel gelijkwaardige kennis. De kennis van Network+ wordt onder andere gebruikt in functies zoals; Junior Network Administrator, System Administrator, Datacenter Support Technician & Network Engineer.

Beschibaar in: e-learning & klassikaal


3. CompTIA Security+ | SY0-601 (Core)
Cybersecurity is een steeds belangrijker onderwerp vandaag de dag. CompTIA Security+ is de eerste beveiligingscertificering die IT-professionals zouden moeten behalen. Deze certificering voorziet in een hele goede basis voor alle cybersecurity functies & vervolg certificeringen. Het valideert niet alleen de kennis over kernthema’s op het gebied van cyberbeveiliging, maar ook de vaardigheden om kerntaken op het gebied van cyberbeveiliging uit te voeren. De kennis van Security+ wordt onder andere gebruikt in functies zoals; Security Administrator, System Administrator, Helpdesk Manager / Analyst, Network / Cloud Engineer, Security Engineer / Analyst & IT Auditors.

Beschibaar in: e-learning & klassikaal


4. CompTIA Cybersecurity Analyst | CySA+ | CS0-002 (Cybersecurity)
De CompTIA Cybersecurity Analyst is nog niet een hele oude certificering welke beschikbaar is in het CompTIA portfolio. De eerste versie was beschikbaar in 2017 en het afgelopen jaar heeft CompTIA deze certificering onder handen genomen om de certificering te updaten. Deze certificering richt zich voornamelijk op analisten voor IT-beveiliging. Cybercriminaliteit zal alleen maar de komende jaren toenemen en men verwacht dan ook een enorme groei in informatiebeveiligingsanalisten. In de CySA+ training leert u de fundamentele principes van het gebruik van tools voor analyse van bedreigingen en kwetsbaarheden. De CompTIA CySA+ is een goede tussenstap tussen de CompTIA Security+ en de CompTIA Advanced Security Practitioner certificering.

Beschibaar in: e-learning


5. CompTIA Advanced Security Practitioner | CASP | CAS-004 (Cybersecurity)
De CompTIA Advanced Security Practitioner certificering is het hoogste niveau welke beschikbaar is in het CompTIA cybersecurity portfolio. Wanneer u deze CompTIA certificering behaalt, laat u zien dat u een deskundige professional bent op het gebied van geavanceerde beveiligingspraktijken. In de training leert u over de bedrijfsbeveiligingsarchitectuur, beveiligingstechnologie en resourcetechnologie. Ook komen onderwerpen aan bod zoals beveiligingsontwerp en -oplossingen, applicatiebeveiligingsontwerp, risicobeheer, beveiligingsbeleid, beveiligingsprocedures en bedrijfsbeveiligingsintegratie.

Beschibaar in: e-learning & klassikaal


6. CompTIA Server+ | SK0-005 (Infrastructure)
CompTIA Server+ is een certificering die is ontworpen om de vaardigheden te certificeren die vereist zijn van serverondersteuningsprofessionals die de gecompliceerde en gevarieerde rollen die servers in het hedendaagse bedrijf vervullen, moeten begrijpen. De kennis van CompTIA Server+ wordt onder andere gebruikt in functies zoals; Systeem Administrator, Server Administrator, IT Technicus, Network Adminstrator & Data Center Engineer.

Beschibaar in: e-learning


7. CompTIA Data+ | DA0-001 (Data & Analytics)
Naarmate het belang van data-analyse toeneemt, zijn er meer functies nodig om de context te bepalen en essentiële bedrijfsinformatie beter te communiceren. Het verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens kan leiden tot betere besluitvorming. CompTIA Data+ is een datanalyse- certificering voor IT-professionals die zich bezig houden met het ontwikkelen en promoten van data gestuurde besluitvorming. De certificering zorgt dat jij over de kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om zakelijke vereisten te transformeren ter ondersteuning van data gestuurde beslissingen door data te verzamelen en te manipuleren, statistische basis-methoden toe te passen en complexe datasets te analyseren.

Beschikbaar in: Klassikaal & e-learning


Bij DutchTrain hebben we, naast bovenstaande certificeringen, ook de overige CompTIA trainingen in ons e-learning portfolio. Met de Education On Demand leermethode van DutchTrain kunt u 24/7, óveral ter wereld studeren. Bekijk al onze CompTIA trainingen hier.