De IT wereld is constant in ontwikkeling. De wereldwijde coronapandemie heeft afgelopen jaar laten zien dat we snel moeten kunnen schakelen, ook op het gebied van IT. De vraag naar goede IT’ers is groot en door middel van een certificering kun je je kennis valideren, wat uiteindelijk weer zorgt voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Maar welke certificering zijn nu interessant om je kennis in te vergroten? Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

1. AWS Certified Solutions Architect – Associate
De AWS Certified Solutions Architect – Associate examen valideert technische expertise in het ontwerpen en implementeren van schaalbare, zeer beschikbare en fouttolerante systemen op AWS.

Beschikbaar: klassikaal & Education On Demand (e-learning)

Naast de AWS Certified Solutions Architect Associate certificering zijn ook de overige AWS & Microsoft Azure certificeringen een toevoeging op je CV.

2. Certified Information Security Manager (CISM)
CISM wordt algemeen erkend als de meest complete en uitgebreide certificering op IT security gebied. In de training leert u een internationaal erkende standaard kennen aan de hand van de CISM Body of Knowledge.

Beschikbaar: klassikaal & Education On Demand (e-learning)

3. Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
Deze training behandelt alles wat u moet weten om een Certified Information Systems Security Professional te worden. Studenten leren over beveiliging en risicobeheer, activabeheer, beveiligingsarchitectuur en -engineering, communicatie en netwerkbeveiliging, identiteits- en toegangsbeheer, beveiligingsbeoordeling en -testen, beveiligingsactiviteiten en beveiliging van softwareontwikkeling.

Beschikbaar: Education On Demand (e-learning)

Cybersecurity is vandaag de dag een steeds belangrijker aspect van de organisatie. Daarom is naast de CISM certificering ook andere cybersecurity certificeringen zoals Certified Ethical Hacker (CEH), Certified Network Defender (CND), CompTIA Security Analyst (CySA+) & Certified Information Systems Auditor (CISA) populair.

4. Project Management Professional (PMP)®
De Project Management Professional certificering wordt uitgegeven door het Project Management Institute (PMI) en is ‘s werelds toonaangevende certificering voor projectmanagement. Het stimuleert de loopbaan van projectleiders in verschillende sectoren en helpt organisaties de mensen te vinden die ze nodig hebben om slimmer te werken en beter te presteren.

Beschikbaar: Education On Demand (e-learning)

Organisaties zien graag de zekerheid dat hun product in handen is van iemand die de ervaring en expertise kan tonen om hun projecten effectief te definiëren, plannen en opleveren. Daarom zien we naast de Project Management Professional (PMP)® certificering ook veel vraag naar Agile Certified Practitioner (PMI-ACP), Scrum, ITIL® & PRINCE2® certificeringen.

5. Implementing and Administering Cisco Solutions (CCNA)
De training Implementing and Administering Cisco Solutions (CCNA) geeft je een breed scala aan fundamentele kennis voor alle IT-carrières. U leert hoe u basis IPv4- en IPv6-netwerken kunt installeren, bedienen, configureren en verifiëren.

Beschikbaar: klassikaal & Education On Demand (e-learning)

Voorheen was een CCNA certificering nodig voor het behalen van een CCNP certificering. Sinds de nieuwe certificering 24 februari 2020 is het ook mogelijk om een CCNP certificering te behalen zonder een CCNA certificering. Ook de overige Cisco certificeringen zijn een toevoeging aan je kennis & vaardigheden. Bekijk ze hier allemaal.

6. VMware Certified Professional – Data Center Virtualization
De basistraining voor deze certificering is de training VMware vSphere: Install, Configure, Manage v7. Deze VMware training bereidt je voor op het beheren van een vSphere-infrastructuur voor een organisatie van elke omvang. Deze cursus vormt de basis voor de meeste andere VMware-technologieën in het software gedefinieerde datacenter.

Beschikbaar: klassikaal

Staat jouw certificering er niet tussen? Bij DutchTrain zijn we van mening dat het behalen van élke certificering een toevoeging is voor jouw kennis & vaardigheden en in elk vakgebied goed geschoolde IT’ers een toegevoegde waarde zijn voor de organisatie.

September 2021