Drukke schema’s & (over)volle planningen zijn voor de meeste mensen geen uitzondering. En tussendoor nog even een klassikale training volgen om die gewenste certificering te behalen is dan op zijn minst gezegd een ware uitdaging. Maar stel nou dat je de training kunt volgen waar en wanneer het jouw uitkomt? Want steeds meer trainingen zijn tegenwoordig ook beschikbaar in e-learning. En waarom e-learning de toekomst is? Dat vertellen wij je met de onderstaande 7 voordelen.

1. Verhoog uw kennisniveau
Het leren via een online training geeft u de mogelijkheid om te leren op uw eigen tempo en met uw eigen voorwaarden. Hierdoor verbeterd de opname van de lesstof en op de lange termijn het behoud van kennis. In plaats van mee te gaan met het tempo van de overige cursisten kunt u nu zelf kiezen wanneer u start met de volgende module. Opdrachten zorgen ervoor dat u zich de vakkennis eigen maakt.

2. Flexibiliteit
Door gebruik te maken van E-Learning kunt u studeren waar en wanneer u wil. Bijvoorbeeld studeren tijdens de vakantie in het buitenland of valt er een vergadering uit en heeft u daardoor een uurtje over. U bepaalt zelf wanneer u de training volgt, bij u op locatie of thuis in uw eigen omgeving; het enige wat u nodig heeft om de training te kunnen volgen is een internetverbinding. De Education On Demand Omgeving van DutchTrain maakt het mogelijk.

3. Personaliseer je training
Geen enkele cursist is hetzelfde. En dat is maar goed ook, want anders waren we allemaal even uitmuntend geweest in de gewenste vaardigheden. E-Learning geeft u de mogelijk om uw online training te personaliseren. U kunt namelijk zelf bepalen wat u leert en hoe u leert. Onderwerpen waar u ervaring mee heeft kunt u sneller doorlopen waar u misschien met een ander onderwerp wat meer tijd voor nodig heeft. Daarnaast  kan het zijn dat u een onderwerp verder wil uitdiepen of misschien heeft juist nog wat herhaling nodig? Omdat u bepaalt wat u leert en hoe snel u leert heeft u de controle in uw eigen training.

4. Privé & werk
De meest belangrijke reden voor cursisten om te kiezen voor een online training is, is dat zij geen keuze willen maken tussen studie, prive of zakelijke verplichtingen. Wanneer u kiest voor een klassikale training bent u verplicht op een bepaald moment op een desgewenste locatie te verschijnen. De online training kan overal en altijd wat ervoor zorgt dat u zich, ondanks uw drukke schema, toch kan ontwikkelen.

5. Word je eigen baas
Het studeren door middel van een online training helpt u bij het stellen en behalen van uw professionele doelen. Wat vervolgens uw carrière weer een stapje vooruit helpt. U heeft de verantwoordelijkheid en dat zorgt voor de extra motivatie om de online training succesvol af te leggen.

6. Goed voor de portemonnee
Onze online trainingen zijn aanzienlijk lager in prijs dan een klassikale training. De kosten van bijvoorbeeld de locatie en de trainer heeft u niet. En dat scheelt in de portemonnee. Daarnaast hoeft u de kennis niet te vergaren in een aantal dagen maar mag u er maar liefst 365 dagen over doen.

7. Betere positie op de arbeidsmarkt
Het behalen van een officiële certificering zorgt voor een verbeterde positie op de arbeidsmarkt. Zeven van de tien organisaties zijn op zoek zijn naar gecertificeerd personeel wanneer ze op zoek zijn naar medewerkers. DutchTrain maakt uitsluitend gebruik van geautoriseerd trainingsmateriaal welke opleiden tot de officiële certificering om het niveau van de trainingen te waarborgen.

Education On Demand Omgeving
Voor IT-gebruikers en -professionals maken we binnen DutchTrain gebruik van de methode ‘Education on Demand (EOD)‘ welke door ons ontwikkeld is. E.O.D. is een unieke mix van trainingsmateriaal, video’s en oefeningen die de gebruiker zelfstandig kan toepassen op zijn leervraag. De opdrachten zorgen ervoor dat u zich de vakkennis eigen maakt. Klik hier voor al onze e-learning trainingen.

Augustus 2021