Hoe houd je je geheugen en daarmee je kennis en vaardigheden op peil? De groep 65-plussers wordt steeds groter. Van kinderen verwachten we dat ze de hele dag leren, vanaf het moment dat ze geboren zijn, maar naarmate we ouderen worden wordt die verwachting minder. Het idee bestaat dat iemand die “oud” is alles al weet. Om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven is het essentieel om je te blijven ontwikkelen. Dit geldt ook voor kennis en vaardigheden in de IT. Dus hoe zorg je er nou voor dat je je brein traint voor de lange termijn?

  1. De bereidheid om nieuwe dingen te leren. Niet alles heeft altijd evenveel je interesse, maar soms is het wel verstandig en handig om te weten om met de tijd en veranderingen mee te kunnen gaan. In de IT wereld zijn er constant nieuwe mogelijkheden en is het dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste kennis en vaardigheden.
  2. Opdrachten maken die steeds moeilijker worden. Wanneer je alleen maar opdrachten blijft maken op het niveau die je al kent, is er geen groei. Je kent immmers de succesvolle bekende weg naar het eindpunt. Opdrachten die je verder helpen zorgen ervoor dat je nieuwe verbindingen moet maken en oude met nieuwe informatie aan elkaar leert koppelen.
  3. Groeimentaliteit. Zorg voor collega’s en/of buddy’s om je heen die je kunnen aanmoedigen als het moeilijk wordt.
  4. Leer van je fouten. Fouten maken mag!
  5. Serieus en toegewijd leren. Maak een plan, weet waar en wanneer je gaat leren. Zorg ervoor dat je weet voor welke certificering en/of training je gaat.

Je bent nooit te oud om te leren
Met de Education On Demand trainingen van DutchTrain kun u studeren op iedere gewenste locatie & op ieder moment. U heeft de mogelijkheid om 24/7 in te loggen op uw persoonlijke leerportaal. Daarnaast biedt DutchTrain’ Education On Demand Omgeving Hybrid Learning. Hybrid Learning is een unieke mix van trainingsmateriaal, video’s en oefeningen die de gebruiker zelfstandig kan toepassen op zijn leervraag. U heeft tot 12 maanden lang toegang tot het online trainingsmateriaal. Zo kunt u de geleerde stof meerdere malen doorlezen en oefenen om u optimaal voor te bereiden op het examen. En naast natuurlijk de nieuwste Microsoft trainingen, zijn ook de nieuwste CompTIA, CiscoSecurity, Projectmanagement en Office & Business Skills trainingen via deze methode beschikbaar.

Juli 2021