Nieuwe Microsoft Azure & Power BI certificeringen

Nieuwe Microsoft Azure & Power BI certificeringen
Microsoft gaat de role-based certificeringen weer verder uitbreiden. Ditmaal op het gebied van Microsoft Azure & Microsoft Power BI. Het gaat om een Fundamentals en Associate certificering. Wat deze certificeringen inhouden en wanneer ze beschikbaar komen dat leest u in onze blog.

Microsoft Azure
Op het gebied van Microsoft Azure, bracht Microsoft de eerste nieuwe role-based certificeringen uit. Ondertussen zijn het er dus al heel wat; 1 fundamentals-, 7 associate-, 2 expert- en 2 specialty azure certificeringen. Nu gaat Microsoft de Azure certificeringen verder uitbreiden met 2 fundamentals certificeringen. Deze certificeringen zullen op het gebied van artificial intelligence (AI) en data zijn. De beta examens AI-900 & DP-900 zullen rond 8 juni 2020 beschikbaar komen waarnaar de klassikale trainingen snel zullen volgen. Deze Azure Fundamentals certificeringen voor data en AI zullen geen vereisten zijn voor het starten met een van de Azure Associate certificeringen.

Nieuwe Microsoft Azure certificeringen:
Microsoft Azure Data Fundamentals
Microsoft Azure AI Fundamentals

Microsoft Power BI
Op het gebied van Power BI is een aantal weken geleden de eerste Microsoft role-based certificering beschikbaar gekomen, namelijk Microsoft Certified Data Analyst Associate. Nu laat Microsoft weten dat in juli de tweede Microsoft Power BI certificering beschikbaar zal zijn. De nieuwe Microsoft Power BI certificering Microsoft Certified Power Platform App Maker Associate zal te behalen zijn door middel van één examen PL-100 Microsoft Power Platform App Maker.

Microsoft heeft niet alleen op de gebieden van Microsoft Azure en Microsoft Power BI nieuwe role-based certificeringen. Ook op de gebieden Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365 zijn er role-based certificeringen beschikbaar. Om u een overzicht te geven van alle nieuwe Microsoft certificeringen, hebben wij deze hier voor u op een rijtje gezet.

Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de nieuwe Microsoft certificeringen, neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs tel: 040-2200 202 of info@dutchtrain.nl

Mei 2020