Bent u al klaar voor de Role-based Azure certificeringen?

Bent u al klaar voor de nieuwe Rol-based Azure Certificeringen?

Microsoft heeft bekend gemaakt dat per 31 december 2018 veel oude Azure certificeringen gaan verdwijnen. De nieuwe certificeringen welke hiervoor in de plaats komen zullen Role-based zijn en meer gericht op specifieke werkvelden, waardoor deze beter aan zullen sluiten op de arbeidsmarkt. 

In deze nieuwsbrief vertellen we u welke examens er verdwijnen, welke nieuwe Azure certificeringen vanaf heden beschikbaar zijn en wat u moet doen wanneer u al gecertificeerd bent of op dit moment deelneemt aan een huidige Azure training.

Per 31 december 2018 zullen de volgende examens verdwijnen: 70-53270-533 en de 70-535. Deze trainingen behoren tot op heden onder andere tot de MCSA Cloud Platform certificering. De huidige Azure trainingen zijn breed georiënteerd. De nieuwe Rol-based certificeringen spelen meer in op de werkvelden van nu, waardoor professionals gerichter kennis kunnen opdoen.

Vanaf heden zijn er nieuwe 3 certificeringspaden beschikbaar om uw Azure certificering te behalen; Microsoft Azure Administrator AssociateMicrosoft Azure Developer Associate & Microsoft Azure Solutions Architect Expert. Daarnaast is er nog de certificering Microsoft Azure DevOps solutions Engineer Expert. Deze certificering kunt u behalen door in het bezit te zijn van de certificeringen Microsoft Azure Administrator Associate en Microsoft Azure Developer Associate in combinatie met het behalen van het examen AZ-400.

Neemt u op dit moment deel aan een van de huidige Azure trainingen, 70-532 / 70-533 of 70-535, dan is het belangrijk dat u het examen behaald vóór 31 december 2018. Na deze datum zullen bovenstaande examens niet meer beschikbaar zijn. Hierna kunt u tot 30 juni 2019deelnemen aan het transitie-examen voor het behalen van de nieuwe Azure certificering.

Wanneer u al in het bezit bent van de huidige certificering dan kunt u door middel van een transitie-examen de nieuwe Azure certificering behalen.

Microsoft Azure Administrator Associate
– Microsoft Azure Infrastructure & Deployment / Exam: AZ-100
– Microsoft Azure Integration & Security / Exam: AZ-101

– Reeds behaalde certificering: 70-533 / Transitie-exam: AZ-102

———-

– Microsoft Azure Developer Core Solutions / Exam: AZ-200
– Microsoft Azure Developer Advanced Solutions / Exam: AZ-201

– Reeds behaalde certificering: 70-532 / Transitie-exam: AZ-202

———-

Microsoft Azure Solutions Architect Expert
– Microsoft Azure Architect Technologies / Exam: AZ-300
– Microsoft Azure Architect Design / Exam: AZ-301

– Reeds behaalde certificering: 70-535 / Transitie-exam: AZ-302

———-

Microsoft Azure DevOps Engineer Expert
– Certificering Microsoft Azure Administrator Associate
– Certificering Microsoft Azure Developer Associate
+
– Exam: AZ-400

November 2018