Russen hacken OPCW

Russen hacken OPCW: Weet U wie uw netwerk Hackt?

Minister van Defensie Ank Bijleveld: De Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst heeft in april een operatie van de Russen verijdeld tegen de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW).

Vandaag werd bekend dat Rusland heeft getracht om via wifi de OPCW te hacken. Natuurlijk heeft u niet de AIVD als ondersteuning om een hack via WIFI te voorkomen. Is uw netwerk beschermd tegen inbraak?

Nu is deze operatie van de russen enigszins amateuristisch te noemen, maar daar schuilt juist het gevaar. De hack was goed voorbereid met vrij in de handel verkrijgbare onderdelen die de lokale hacker op zijn zolderkamer beschikbaar kan hebben.

Wat kan u doen om een dergelijk soort aanval te voorkomen? In deze nieuwsbrief adviseren wij uw opleidingen welke u direct in de praktijk kan brengen.

Training CND “Certified Network Defender” 
Certified Network Defender (CND) is de nieuwste vendor-onafhankelijke training en certificering van EC-Council in netwerkbeveiliging met als belangrijkste thema’s ‘Protect, Detect and Respond’. Hiermee onderscheidt CND zich van de meeste alternatieve titels die zich vaak grotendeels richten op het onderdeel Protect. De CND training helpt deelnemers in hun organisaties ‘Defense-in-depth’ doelstellingen te bereiken met behulp van zowel technische als menselijke oplossingen. Deze training is geschikt voor netwerkbeheerders, netwerkbeveiligers & professionals op CCNA of Network+ niveau.

Training CEH “Certified Ethical hacker“
Een ethical hacker is een professional die de denk- en werkwijze van hackers kent en gebruikt om systemen of netwerken te beveiligen. Na het identificeren van zwakheden, gebruikt een ethical hacker zijn vaardigheden om de organisatie veilig te stellen. Na deze training weet u hoe kwaadwillende hackers, sniffers en phishers proberen in te breken in uw organisatie. Door hun wapens te leren gebruiken, wordt uw verdedigingsstrategie intelligenter. Certified Ethical Hacker”
Deze training is geschikt voor netwerk analisten Netwerkbeheerders & Netwerkbeveiligers.

Training CHFI “Computer Hacking Forensic Investigator”
Computercriminaliteit is in onze samenleving helaas niet meer weg te denken. Ze kan ernstige schade toebrengen aan bedrijven en het nemen van beveiligingsmaatregelen is niet altijd voldoende. Bij het onderzoek naar (een poging tot) een hack-aanval is er echter een reële mogelijkheid dat de daders achterhaald kunnen worden.

De cursus ‘Computer Hacking Forensic Investigator’ richt zich expliciet op het detecteren van een hack-aanval en het verzamelen van de juiste gegevens. Op die manier kan voldoende bewijs worden geleverd om aangifte te doen bij justitie. Met de kennis die word opgedaan met deze cursus is het bovendien mogelijk een hack-aanval preventief te voorkomen. Deze training is bedoeld voor Certified Ethical Hackers, systeem- en netwerkbeheerders, Information Security Managers, Riskmanagers en Security Officers. “

DutchTrain heeft samen met EC-Council eLearning content en materiaal ontwikkeld t.b.v. het officiële certificeringsprogramma : Certified Network Defender CNS, Certified Ethical Hacker CEH V10, Computer Hacking Forensic Investigator CHFI V9.

NB: Trainingen zijn zowel klassikaal(5 dagen) als online te volgen.
Voor meer informatie: info@dutchtrain.nl

Oktober 2018