Nieuwe Microsoft Security certificeringen
De role-based Microsoft certificeringen worden opnieuw verder uitgebreid. Op het gebied van Microsoft Azure zijn twee jaar geleden de eerste role-based Microsoft certificeringen beschikbaar gekomen. Nu voegt Microsoft naast Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365 & Power Platform nog een vijfde gebied toe, namelijk Security. De eerste examens van deze nieuwe certificeringen zijn al beschikbaar. Wat deze certificeringen inhouden, vertellen we u in onze blog.

SC-900 | Security, Compliance and Identity Fundamentals
De Security, Compliance and Indentity Fundamentals certificering is de vierde Azure fundamentals certificering. Deze SC-900 certificering is bedoeld voor diegenen die zich vertrouwd willen maken met de grondbeginselen van beveiliging, compliance en identiteit (SCI) via cloudgebaseerde en gerelateerde Microsoft-services. Dit is een grote doelgroep, waaronder mogelijk zakelijke belanghebbenden, nieuwe- of bestaande IT-professionals die interesse hebben in Microsoft-beveiligings-, compliance- en identiteitsoplossingen.

Het bijbehorend examen SC-900 | Security, Compliance and Identity Fundamentals is vanaf heden beschikbaar.

SC-200 | Security Operations Analyst Associate
De Microsoft Security Operations Analyst werkt samen met belanghebbenden van de organisatie om informatietechnologiesystemen voor de organisatie te beveiligen. Hun doel is om het organisatierisico te verminderen door actieve aanvallen in de omgeving snel te verhelpen, advies te geven over verbeteringen in praktijken ter bescherming van bedreigingen en door schendingen van het organisatorische beleid door te verwijzen naar de juiste belanghebbenden.

Het bijbehorend examen SC-200 | Security Operations Analyst is vanaf heden beschikbaar.

SC-300 | Identity and Access Administrator Associate
De Identity and Access Administrator Associate is de tiende Associate certificering op het gebied van Microsoft Azure. De Microsoft Identity and Access Administrator ontwerpt, implementeert en beheert de identiteits- en toegangsbeheersystemen van een organisatie met behulp van Azure AD. Ze beheren taken zoals het bieden van veilige authenticatie en autorisatietoegang tot bedrijfstoepassingen. De beheerder biedt alle gebruikers naadloze ervaringen en selfservicebeheermogelijkheden. Adaptieve toegang en beheer zijn kernelementen van de rol. Deze rol is ook verantwoordelijk voor probleemoplossing, monitoring en rapportage voor de identiteits- en toegangsomgeving.

Het bijbehorend examen SC-300 | Microsoft Identity and Access Administrator is vanaf heden beschikbaar.

AZ-140 | Windows Virtual Desktop Specialty
De Windows Virtual Desktop certificering is de derde Microsoft Azure Specialty. IT-professionals voor de Windows Virtual Desktop Specialty-certificering zijn Microsoft Azure-beheerders met vakkennis in het plannen, leveren en beheren van virtuele desktop-ervaringen en externe apps, voor elk apparaat, op Azure. Verantwoordelijkheden voor deze rol zijn onder meer het implementeren van virtuele desktop-ervaringen en apps in Azure. Professionals in deze rol leveren applicaties op Windows Virtual Desktop en optimaliseren ze voor gebruik in virtuele omgevingen met meerdere sessies. Om deze ervaringen te leveren, werken ze nauw samen met Azure-beheerders en architecten, gezamelijk met Microsoft 365-beheerders.

Het bijbehorend examen AZ-140 | Windows Virtual Desktop is beschikbaar vanaf 29 maart 2021.

Alle Microsoft role-based certificeringen
Naast bovenstaande nieuwe certificeringen heeft Microsoft nog meerdere role-based certificeringen beschikbaar onder andere op gebieden Microsoft 365, Microsoft Dynamics & Microsoft Power Platform. Al deze nieuwe certificeringen hebben wij hier op een rijtje gezet.

Examens bij DutchTrain
Naast het verzorgen van trainingen, kunnen wij bij DutchTrain ook het bijbehorend examen afnemen. DutchTrain is een officieel geaccrediteerd Test Center voor Pearson Vue Test, Prometric, Kryterion, Castle Worldwide, Certiport & PSI. U bent bij ons van harte welkom voor examens welke via deze Test Centers beschikbaar zijn. Examens kunnen elke dag, binnen kantooruren, worden afgenomen.