De tijd staat nooit stil. Zo ook niet voor de huidige Microsoft certificeringen. Want in de aankomende maanden gaat er namelijk wat veranderen in de bestaande Microsoft certificeringen. Dit om ervoor te zorgen dat de certificeringen aansluiten bij het huidige werkveld, onderzoekt Microsoft regelmatig of de certificeringen nog passend zijn bij de gevraagde kennis & vaardigheden. Dus misschien goed om te kijken of de certificeringen die jij nog graag zou willen behalen binnenkort niet komen te vervallen.

Microsoft Certified Business Central Developer Associate certificering
Vanaf januari 2024 zal er een nieuwe certificering worden toegevoegd aan het Microsoft Dynamics 365 portfolio. De certificering Microsoft Certified Business Central Developer Associate zal behalen zijn door middel van één examen, het MB-820: Microsoft Dynamics 365 Business Central Developer examen.

De nieuwe certificering is gericht op Dynamics 365 Business Central, een uitgebreide bedrijfsbeheeroplossing voor kleine en middelgrote organisaties die bedrijfsprocessen automatiseert en stroomlijnt, verkoop, service, financiën en bedrijfsvoering met elkaar verbindt om organisaties te helpen slimmer te werken, zich sneller aan te passen en beter te presteren In deze rol creëren Business Central-ontwikkelaars apps die de oplossing uitbreiden (of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe modules of het aanpassen van bestaande modules) en zijn ze verantwoordelijk voor het oplossen van problemen in het systeem. Voorkennis voor de certificering is niet nodig.

Wijzigingen in de namen van de MB-220, MB-260 & associate certificeringen
Vanaf 20 september 2023 zal de naam van het MB-220 | Microsoft Dynamics 365 Marketing Functional Consultant examen wijzigen in MB-220 | Microsoft Dynamics 365 Customer Insights Functional Consultant. De naam van de bijbehorende Microsoft Certified Dynamics 365 Marketing Functional Consultant Associate certificering zal daarbij ook veranderen naar Microsoft Certified Dynamics 365 Customer Insights Functional Consultant Associate.

Per 19 oktober 2023 zal de ook de naam van het MB-260 | Microsoft Customer Data Platform Specialist examen wijzigingen in MB-260 | Microsoft Dynamics 365 Customer Insights (Data) Specialist. De naam van de bijbehorende certificering zal veranderen van Microsoft Certified Customer Data Platform Specialty in Microsoft Certified Dynamics 365 Customer Insights (Data) Specialty.

Retiring examen MB-300 | Microsoft Dynamics 365 Core Finance and Operations
Vanaf 29 februari 2024 zal het MB-300 | Microsoft Dynamics 365 Core Finance and Operations examen niet langer beschikbaar zijn. Op dit moment is het MB-300 examen een onderdeel of een vereiste voor het behalen van meerdere Microsoft Dynamics 365 certificeringen. Daardoor zal het vanaf eind februari een associate certificering te behalen zijn door middel van één examen en voor een expert certificering komt dit aantal op twee.

Vragen?
Heb je vragen met betrekking tot één van de Microsoft certificeringen of de wijzigingen daarvan? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Tel: 040-2200 202 of info@dutchtrain.nl