VMware vSphere 7: Kubernetes
VMware heeft begin april de nieuwste versie van het vSphere platform gelanceerd, namelijk VMware vSphere 7. In deze nieuwste vSphere 7 versie is de belangrijkste updates het toevoegen van Kubernetes.

VMware laat weten dat deze nieuwste vSphere 7 updates, aan het hybrid cloudplatform een van de belangrijkste is in tientallen jaren. De nieuwste VMware vSphere versie zorgt ervoor dat organisaties alle applicaties op één platform kunnen laten draaien, in samenwerking met vm’s, containers en kubernetes, Natuurlijk is er ook gedacht aan de benodigde security, stabiliteit, prestaties en governance.

Daarnaast laat VMware weten dat de nieuwste vSphere 7 versie Kubernetes integreert in de hypervisor van een virtual machine. De cloud- en vm-specialist VMware zegt dat zij hierdoor nog een stapje verder gaan. In enkele gevallen kunnen de workloads zelfs 8 tot 10 procent sneller draaien dan in vergelijking met bare metal machines. De meegeleverde VMware vSphere 7 scheduling-software speelt hierin natuurlijk ook een rol. Voor alle veranderingen in VMware vSphere 7 klik hier.

VMware Cloud Foundation Licentie
VMware stelt aan het gebruik van de nieuwe mogelijkheden van de nieuwste VMware versie wel een aantal eisen. Één van de vereiste waar u als organisatie aan moet voldoen is het afnemen van een VMware Cloud Foundation Licentie.

VMware trainingen
Natuurlijk gaat ook DutchTrain mee met de nieuwse VMware vSphere 7 update. Daarom updaten we een aantal van onze bestaande trainingen naar de nieuwste vSphere versie, maar introduceren we ook een nieuwe training:

Bij DutchTrain hebben we voorlopig alle klassikale trainingen omgezet in een online Virtual Classroom training i.v.m. Covid-19. Maar natuurlijk kunt u zich nog steeds inschrijven voor de gewenste training, want de Virtual Classroom training is bijna hetzelfde als een klassikale training bij DutchTrain. U heeft contact met de docent en medecursisten, maakt dezelfde opdrachten en ontvangt hetzelfde cursusmateriaal. Het enige verschil is de locatie waarop u de training volgt.

Heeft u interesse in een van onze VMware trainingen of mocht u nog vragen hebben? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

Bron: Techzine