Met z’n alle thuiswerken: Beperkingen in Office 365

Met z’n alle thuiswerken: Beperkingen in Office 365
Nu we in Nederland met z’n alle thuiswerken maken veel bedrijven gebruik van de Office 365 onderdelen. In de laatste week ziet de zakelijke chatdienst Microsoft Teams zijn gebruikers aantal groeien met 12 miljoen nieuwe gebruikers. Microsoft kondigde vorige week al beperkingen aan in Teams maar zegt nu dat het noodzakelijk is om ook andere Office 365 onderdelen te beperken.

Vorige week liet Microsoft al weten dat er maatregelen zouden komen in het gebruik van Microsoft Teams. Dit omdat de zakelijke chatdienst het aantal nieuwe actieve gebruikers enorm zag stijgen de afgelopen week en zij de continuïteit willen waarborgen. Microsoft laat voorzichtig weten dat het einde van de groei in Office 365 gebruikers waarschijnlijk nog niet in zicht is en heeft besloten om de niet hoognodige eigenschappen van Teams, One Note, SharePoint & Stream tijdelijk even te beperken.

Teams
In Teams zullen de volgende beperkingen aanwezig zijn: de frequentie waarmee gepeild wordt of iemand actief is in Office 365 (presence), de interval waarmee andere kunnen zien of iemand aan het typen is en de video kwaliteit zal lager zijn dan dat u normaal gewend bent.

Het maken van aantekeningen in One Note
Voorlopig is het niet meer mogelijk om aantekeningen in Teams te maken via One Note. One Note is nog wel beschikbaar in Teams maar zal alleen gebruikt kunnen worden in de ‘alleen lezen’-modus. Wanneer u toch gebruik wil maken van One Note dan zult u gebruik moeten maken van de webinterface. Daarnaast zal Microsoft voor de bijlagen de synchronisatiefrequentie aanpassen en de downloadcapaciteit.

SharePoint
Bij het bekijken van video’s door middel van SharePoint zullen gebruikers ook hier voorlopig minder videokwaliteit terug zien. Daarnaast laat Microsoft weten ook een aantal backendbeheer activiteiten op andere momenten uit te gaan voeren. Dit zal waarschijnlijk meer plaats gaan vinden in de avonduren en weekenden. U zult merken dat sommige activiteiten later uitgevoerd zullen worden.

Ook de gebruikers van Stream zullen merken dat nieuwe video’s niet meer in de ‘people timeline’ zichtbaar zijn en daarnaast minder videokwaliteit zien, deze is namelijk afgenomen naar maximaal 720p.

Maart 2020