5 redenen voor een training Microsoft Excel

5 redenen voor een training Microsoft Excel

Bijna iedereen heeft wel eens van Microsoft Excel gehoord. Het is namelijk het grootste spreadsheet ter wereld. Excel biedt enorm veel mogelijkheden en daardoor is het een veel gebruikt programma. Maar verre weg de meeste gebruikers komen niet verder dan de basisfuncties en dat kost veel tijd. In deze blog vertellen we waarom het belangrijk is om toch die training Excel te volgen.

Microsoft Excel
Het programma Excel is afkomstig van Microsoft en vormt samen met Word, Powerpoint, Outlook & Access het Microsoft Office pakket. Het programma biedt enorm veel mogelijkheden maar als basis is het een rekenbladprogramma. Het verwerken van cijfers en het managen van data is de voornamelijkste functie.

1. Betere loonstrook
Volgens onderzoek is gebleken dat werknemers met vaardigheden in Excel beter betaald krijgen dan collega’s zonder deze vaardigheden. Dus voor het financiële gedeelte is het altijd goed om kennis te hebben van Excel.

2.Tijdsbesparend
Het Excel programma biedt veel mogelijkheden voor het weergeven of berekenen van data. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat werknemers gemiddeld 38 minuten besteden aan activiteiten welke improductief zijn. Vaak gaat het dan omdat men ‘een collega te hulp schiet’ of ‘even moet uitzoeken hoe dat moet’. Deze 38 minuten lijken niet zo veel, maar wanneer u dat op jaarbasis bekijkt kost u dat een hoop tijd en dus geld. Na een training Excel hoeft u niet meer eindeloos te zoeken naar de juiste functie. Hierdoor kunt u veel efficiënter werken wat dus uiteindelijk veel tijd bespaart.

3.Goed voor de portemonnee
Omdat u zelf nu goed de weg weet in Excel, kunt gemakkelijker gebruik maken van alle functies die Excel biedt. Hierdoor hoeft u deze werkzaamheden niet meer uit te besteden. En dat scheelt geld.

4.Curriculum Vitea 
Toe aan een andere functie? Laat uw zelf zien bij het solliciteren door net dat extra’tje te hebben met een training Excel. In veel bedrijven en functies wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van Excel. Vergroot uw kansen door te laten zien dat u efficiënt gebruik kan maken van de functies welke Excel biedt.

5.Uniformiteit
Wanneer u samen met uw gehele afdeling deelneemt aan een training Excel zorgt dit voor uniformiteit. Iedereen zit aan het einde van de training op hetzelfde kennisniveau. Zo kunt u samen werken aan dezelfde documenten en weet iedereen de juiste handelingen.

Training
DutchTrain biedt basis tot vervolg Excel trainingen aan. Daarnaast is het mogelijk om de training aan te passen naar uw wensen door middel van een intake. Zo leert u tijdens de training uitsluitend die vaardigheden van Microsoft Excel die men ook daadwerkelijk wil/moet leren. Niets meer en niets minder.

Examen
Na afloop van de training kunt u, indien gewenst, deelnemen aan het Microsoft Office Specialist Excel 2016 Core examen. Dit is een door Microsoft officieel wereldwijd erkende certificering. U kunt hiermee aantonen dat u kennis en het gebruik van de functies beheerst binnen Excel.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een training Microsoft Excel, voor uzelf en/of uw werknemers? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs: tel 040-2200 202 of info@dutchtrain.nl.

Augustus 2019