De nieuwe Azure Cosmos DB Developer Specialty certificering

Het Microsoft Azure portfolio wordt binnenkort weer uitgebreid met een nieuwe Specialty certificering. Deze nieuwe certificering is een belangrijke stap voor ontwikkelaars die klaar zijn om hun expertise te bewijzen, met moderne cloud-apps, ter ondersteuning van de bedrijfsdoelstellingen van hun organisatie.

Microsoft Azure
Microsoft Azure is één van de grootste portfolio’s van Microsoft. Nu wordt daar nog een nieuwe certificering aan toegevoegd, namelijk de Azure Cosmos DB Developer certificering. Deze nieuwe Microsoft Azure certificering valt onder de Specialty’s, wordt daarmee de vierde in rij van de Microsoft Azure Specialty’s en valt onder de job role Developer, Data Engineer en Solution Architect.

Benieuwd naar alle Microsoft Azure certificeringen, bekijk ze hier.

Azure Cosmos DB Developer Specialty
De Azure Cosmos DB Developer Specialty certificering is voornamelijk voor developers die inhoudelijke expertise heben in het ontwerpen, implementeren en bewaken van cloud-native applicaties die gegevens opslaan en beheren.

De verantwoordelijkheden voor deze job role zijn onder andere:

  • Het ontwerpen en implementeren van gegevensmodellen en gegevensdistributie
  • Het laden van gegevens in een database die is gemaakt met Azure Cosmos DB en het optimaliseren en onderhouden van de oplossing.
  • Het integreren van de oplossing met andere Azure-services.
  • Het ontwerpen, implementeren en bewaken van oplossingen die rekening houden met beveiligings-, beschikbaarheids-, veerkracht- en prestatievereisten.

Ook deze Specialty certificering wordt natuurlijk afgesloten met een examen. Het bijbehorend examen DP-420 Designing and Implementing Cloud-Native Applications Using Microsoft Azure Cosmos DB is beschikbaar vanaf midden november van dit jaar. In het examen ligt de nadruk voornamelijk op het ontwerpen en implementeren van datamodellen; datadistributie ontwerpen en implementeren; een Azure Cosmos DB-oplossing integreren; een Azure Cosmos DB-oplossing optimaliseren en het onderhouden van een Azure Cosmos DB-oplossing.

Oktober 2021