8 tips om te slagen voor je MCSA Windows Server 2016 examens

8 tips om te slagen voor je MCSA Windows Server 2016 examens

MCSA Windows Server 2016 certificering kwalificeert je om te kunnen werken als systeembeheerder of computernetwerk specialist. Het is ook de eerste stap op weg naar MCSE (Microsoft Certified Solution Expert). Om je MCSA Windows Server 2016 Certificaat te halen, moet je voor 3 examens slagen: 70-740, 70-741 en 70-742. Hoe kun je dat het best voor elkaar krijgen? 8 tips om je te helpen slagen bij je eerste examenpoging.

1. Studeren, studeren, studeren
Bestudeer de stof grondig. Maak aantekeningen tijdens het studeren. Zoek onduidelijkheden op in de documentatie of op het internet of werk het uit op een systeem. Gebruik bij het studeren de examendoelen die je kunt vinden op dit webadres.

2. Markeren
Gebruik het juiste studiemateriaal en combineer praktijkoefeningen met je studiehandleiding en met de examendoelen. Met de examendoelen in de hand kan je je aandacht richten op de belangrijke examenonderdelen. Markeer de onderdelen die je goed beheerst als voltooid en richt dan je aandacht op onderdelen die je nog niet beheerst. Gebruik ook technische artikelen op het internet, bijvoorbeeld technet artikelen, blogs enzovoort.

3. Real Life Practice Labs
Oefen uitgebreid in je eigen labomgeving bijvoorbeeld met een proefversie van Windows Server 2016 die je zo van het internet kunt downloaden. Naast het krijgen van praktische ervaring zal dit je ook helpen om het examen gemakkelijker te halen. Diverse examenvragen hebben immers te maken met zaken die direct in het interface te vinden zijn. Door te werken met Windows Server 2016 zal je ook dingen ontdekken die je zullen helpen tijdens het examen.

4. Measure Up
Maak veel oefenexamenvragen. Hierdoor kan je wennen aan de verschillende typen vragen die gesteld worden tijdens het examen. Noteer de vragen waar je moeite mee hebt en pak deze gericht aan. Zoek zaken op in de systeemdocumentatie of op het internet en probeer het te doorgronden.

5. Doorzoek het internet
Lees tips, blogs, fora op het internet van mensen die het examen hebben gemaakt of weten waar ze het over hebben. Er zijn op het internet veel websites en blogartikelen met waardevolle informatie. Wees hierbij kritisch en probeer alles wat je vindt met je eigen kennis te controleren.

6. Tips
Word lid van een studiegroep. Of maak je eigen studiegroep. Je deelt met gelijkgestemden tips en ervaringen.

7. Het examen
Braindumps kunnen je helpen bij de voorbereiding van je examens, en worden veel gebruikt, maar wees voorzichtig, Microsoft ververst regelmatig de examens met nieuwe vragen, daarnaast krijg je steeds meer vragen naarmate het examen langer bestaat.

8. Volg de training
Volg een training of examentraining. Hoewel je met bovenstaande tips een heel eind zal komen om je examens met succes af te leggen, kan een training of examentraining het gemakkelijker maken. Bij DutchTrain kan je de training Windows Server 2016 volgen zowel instructor-led als in onze Education On Demand omgeving. De instructor-led training wordt het hele jaar door regelmatig gegeven.

Juni 2019