Er komen steeds meer tekorten op de arbeidsmarkt in meerdere sectoren. En daarbij wordt de vraag naar de juiste IT vaardigheden ook steeds groter. Of je er nu over nadenkt om te starten in de IT of de keus al hebt gemaakt. Wij vertellen je welke IT vaardigheden het meest toekomstbestendig zijn.

10.Systems & Networking
Wanneer we in de toekomst kijken zullen het aantal banen voor netwerk professionals de komende 10 jaar groeien. Voor deze netwerk professional zijn de CompTIA Network+, CompTIA Security+ en Cisco  Implementing and Administering Cisco Solutions | CCNA certificeringen van toegevoegde waarden.

9.Software Development
Alles in de IT is gebouwd op software. Software is als het ware het fundament van de IT. Dat zorgt er voor dat er voor developers, testers en analisten de komende jaren nog tal van projecten klaar liggen. De AWS Developer Associate certificering zorgt daarbij voor een mooie start. Maar natuurlijk mogen hierbij de Microsoft Azure en Microsoft 365 certificeringen ook niet ontbreken.

8.Product Management
Product managers met IT vaardigheden zijn een toegevoegde waarde voor iedere organisatie. De komende jaren zullen er vele verschillende nieuwe applicaties worden gelanceerd die vragen om project managers met een technische achtergrond. Om de management vaardigheden een goede start te geven is de Project Management Professional de juiste certificering.

7.Machine Learning
Java, Python en JavaScript staan ​​bovenaan de lijst van populaire programmeertalen die kunnen helpen bij het opbouwen van een carrière in machine learning.

6.DevOps
Hiermee worden de ontwikkelingsteams vaak verbonden met de operationele teams in organisaties. Vaak is er bij beide partijen een andere kijk op  het ontwikkelen, lanceren en ondersteunen van software. DevOps-engineers moeten scripttalen zoals Python, Java en JavaScript begrijpen.

5.Data Analyse
Bijna iedere organisatie heeft vandaag de dag een berg aan data te verwerken. Maar nu nog iemand die daadwerkelijk die data kan verwerken, uitzoeken, sorteren en analyseren is een van de IT vaardigheden die de komende jaren steeds belangrijker worden. Want welke beslissing wordt er nu niet genomen met behulp van data? De Microsoft Azure Data Fundamentals is een goede certificering om me te starten met daarnaast de toevoeging van het leren van de programmeertalen Python, Java en JavaScript.

4.Data Science
Ook bij data science wordt gebruikt gemaakt van ruwe data die verwerkt moet worden tot data die mensen helpt om de juiste beslissingen te maken. Certificeringen die data scientist kunnen helpen bij het ontwikkelen of verbeteren van hun carrière, zijn onder meer programmeertalen zoals Python.

3.Cybersecurity
Een carrière in de cybersecurity is niet meer weg te denken. Zowel nu als in de toekomst. Er is voorspeld dat in 2025 er wereldwijd 3,5 miljoen vacatures zijn met functies in de cybersecurity sector. De certificeringen Certified Network Defender (CND), Certified Ethical Hacker (CEH) & CompTia Security+ zijn van toegevoegde waarden om jouw netwerk te beschermen.

2.Artificial Intelligence
Soms wordt er wel eens gezegd dat Artificial Intelligence de wereld gaat over nemen. Machines en systemen die zo geavanceerd zijn dat ze menselijke intelligentie kunnen nabootsen. Best eng of handig? Artificial intelligence komt nu al voor in ons leven maar zal de komende jaren een steeds grote rol gaan spelen. De Microsoft Azure AI Fundamentals certificering is een goede eerste stap om kennis te maken met Artificial intelligence.

1.Cloud Computing
Met de corona pandemie nog op ons netvlies is dit een van de meest toekomstbestendige IT vaardigheid. Thuiswerken was een aantal jaar geleden sommige organisaties al een mogelijkheid maar na meerdere lockdowns is de vraag naar remote werken vanuit de cloud geen uitzondering meer. De AWS Certified Cloud Practitioner certificering zorgt voor de juiste cloud computing skills.

Weet je nog niet helemaal zeker welke certificering past bij de door jouw gevraagde IT vaardigheden Onze opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, zodat jij klaar bent voor de toekomst. Tel: 040-2200 202 of info@dutchtrain.nl