Het behalen van een Cisco-certificering is een prestatie op zichzelf, maar het is belangrijk om te onthouden dat de IT-wereld voortdurend verandert. Technologieën veranderen, nieuwe uitdagingen dienen zich aan en de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in de branche blijven zich ontwikkelen. Daarom is hercertificering voor een Cisco-certificering van belang om jouw kennis up-to-date te houden en relevant te blijven in het snel veranderende IT-landschap.

Net iets meer dan 3 jaar geleden heeft Cisco hun certificeringen en trainingen aangepast om deze meer aan te laten sluiten op de huidige technologieën. De meeste Cisco certificeringen zijn dan ook 3 jaar geldig, met uitzondering van de CCAr, waardoor veel IT-professionals hun certificering op korte termijn zullen moeten verlengen.

Ook weten tot wanneer jou Cisco certificering geldig is? Bekijk het via de Cisco Career Certifications Tracking System.

Waarom hercertificering?
1. Bijblijven met technologische ontwikkelingen

Cisco is een toonaangevende leverancier van netwerkoplossingen en technologieën. Door jouw certificering up-to-date te houden, blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche. Dit stelt je in staat om op de hoogte te blijven van de meest recente technologieën en best practices, en om organisaties te voorzien van de meest efficiënte en effectieve oplossingen.

2. Valideert kennis
Het behalen van een Cisco-certificering is een erkenning van jouw expertise en bekwaamheid. Het is een manier om aan te tonen dat je beschikt over de kennis en vaardigheden die vereist zijn voor het werken met Cisco-producten en -technologieën. Door jouw certificering up-to-date te houden, laat je zien dat je betrokken bent bij voortdurende professionele ontwikkeling en dat valideert jouw kennis. Dit vergroot je geloofwaardigheid bij werkgevers, collega’s en klanten.

3. Kansen op carrière-ontwikkeling:
Een up-to-date Cisco-certificering kan deuren openen naar nieuwe carrièremogelijkheden. Werkgevers hechten veel waarde aan professionals die zich blijven bijscholen en bereid zijn om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Door jouw certificering actueel te houden, vergroot je jouw waarde als werknemer en vergroot je je kansen op promotie, salarisverhoging en interessantere projecten.

Hoe te hercertificeren?

Cisco biedt verschillende opties voor hercertificering, afhankelijk van het type certificering dat je hebt behaald. Je kan je certificering verlengen, vóór de vervaldatum, door één van de volgende opties:

  • Verlengen door het behalen van één of twee Cisco examens van hetzelfde of hoger niveau.
  • Verlengen door het behalen van credits met het Cisco Continuing Education programma.
  • Verlengen door een combinatie van het succesvol afronden van een examen plus het behalen van credits met het Cisco Continuing Education programma.

Benieuwd naar de hercertificering eisen voor jouw Cisco certificering? Bekijk ze hier.

Juli 2023