De vacatures voor ICT blijven groeien. Meerdere IT functies staan in de lijst met schaarste beroepen. In Nederland ligt de moeilijkheidsgraad enorm hoog bij het werven voor deze functies. Maar wat zijn nu de meest gevraagde IT Functies van dit moment?

Eén van de redenen welke werkgevers vaak aangeven is dat de sollicitant over onvoldoende kennis en/of werkervaring beschikt voor de gevraagde functie of dat de functie dusdanige specialistische kennis vraagt.

Kortom de krapte op de IT arbeidsmarkt duurt zo nog wel even. Maar hoe kom je dan aan personeel? Kiezen voor werknemers die niet voldoen aan alle functie-eisen biedt ook kansen. Kansen om ze op te leiden en de kennis & vaardigheden mee te geven die voor de organisatie van belang zijn. Dat is natuurlijk een investering, maar die betaald zich als het goed is op de lange termijn ook uit. Maar naar welke functies zijn werkgevers op dit moment op zoek?

Systeembeheerder
Bovenaan staat nog steeds de systeembeheerder. Bijna ieder bedrijf heeft namelijk tegenwoordig een netwerk en een systeem dat onderhouden moet worden.

Software Developer
Maar ook de de software developer sluit in deze lijst aan. Iedere organisatie heeft tegenwoordig wel een website, een app of andere softwareproducten welke ontwikkeld dienen te worden. Onder deze categorie vallen zowel front-end, back-end developers als app developers.

Applicatiebeheerder
De Applicatiebeheerder mag natuurlijk ook niet ontbreken. De vraag naar de ICT functie Applicatiebeheerder is de laatste jaren sterk toegenomen. Deze applicatiebeheerder houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van softwaresystemen en -toepassingen. Dit is vaak ter ondersteuning van bedrijfsprocessen en informatievoorziening.

ICT Servicedesk
Ook de vraag naar ICT Servicedesk medewerkers is groot. Zij zorgen voor een centraal punt waar eventuele storingen worden gemonitord en opgelost. Daarnaast behandelen zij serviceaanvragen. Zo wordt het systeembeheer en de IT infrastructuur netjes in banen geleid.

System Engineer
Verder in de lijst vinden we de System Engineer. System Engineers houden zich bezig met het ontwerp, ontwikkelen en beheren van computersystemen waardoor deze optimaal en effectief blijven werken.

Data Analist
En natuurlijk kunnen we de data analist ook niet missen, gezien het aantal data wat we vandaag de dag verzamelen en beheren. Een data analist verzamelt data en verwerkt deze tot bruikbare informatie.

Cybersecurity specialisten
De Cybersecurity specialisten sluiten deze rij. Want tegenwoordig zijn zij niet meer weg te denken uit het IT landschap. Een cybersecurity specialist heeft maar één doel: de cyberveiligheid van een organisatie verhogen en cyberaanvallen tegenhouden. Zo implementeren ze preventieve oplossingen die het hackers moeilijker maken om binnen te komen.

DutchTrain Opleidingen & Trainingen
Dutchtrain staat voor een compleet pakket trainingen op elk vakgebied waar jouw organisatie behoefte aan heeft zodat u altijd voorbereid bent op de toekomst. Behalve klassikale trainingen of maatwerk is het ook mogelijk om deze trainingen te geven via onze Education On Demand Omgeving (e-learning)*.

DutchTrain Detachering
IT Detachering van DutchTrain richt zich op organisaties die (tijdelijk) behoefte hebben aan extra capaciteit op het gebied van IT personeel. Wij geloven sterk in meedenken en vooruit kijken, mouwen opstropen en verantwoordelijkheden nemen, het beste willen bereiken en grenzen verleggen op het gebied van IT, hier herkent u een medewerker van Dutchtrain aan.

Heeft u vacatures of heeft u (tijdelijk) extra inzet nodig?
Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs tel 040-2200 202 of info@dutchtrain.nl.