Microsoft heeft afgelopen december 2018 bekend gemaakt dat veel oude Microsoft certificeringspaden gaan wijzigen. De “oude” certificeringen bestonden uit de bekende MCSA en MCSE certificeringen. Deze zullen in het komende jaar steeds meer komen te vervallen. Microsoft wil zich meer gaan richten op de specifieke werkvelden en gaat daarom zullen de trainingen meer Role-based zijn. Daardoor zullen de nieuwe Role-base Microsoft certificeringen beter aansluiten op de huidige arbeidsmarkt.

Vanaf het begin van het nieuwe jaar is Microsoft gestart met het wijzigen van de trainingen en certificeringen op het gebied van Microsoft AzureMicrosoft 365 en Microsoft Dynamics 365. Naar verwachting zullen meer nieuwe Microsoft certificeringen hun intreden doen dit jaar.

Bent u op zoek naar de nieuwe Microsoft certificeringen maar weet u nog niet zo goed welke trainingen en examens er toebehoren? Onderstaand vind u onze roadmaps voor alle nieuwe Microsoft Role-based certificeringen.

Microsoft Certified Azure Roadmap
Microsoft Certified 365 Roadmap
Roadmap Microsoft Dynamics 365

Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de Microsoft certificeringen, neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs.