Eén op de vijf retailers ziet ict-project mislukken

Eén op de vijf retailers ziet ict-project mislukken
Kosten mislukt project gemiddeld 337.000 euro

Bijna 20 procent van de retailers heeft in de afgelopen twee jaar een digitaliseringsproject zien mislukken. Gemiddeld kost een digitaliseringsproject dat mislukt de retailer 337.000 euro. Projecten lopen spaak door een gebrek aan digitale vaardigheden. Ook ligt de focus teveel op technologische verandering in plaats van ondersteunende processen, opleiding en gedrag.

‘Zo’n 70 procent van de respondenten is bang voor de gevolgen van een mislukt digitaliseringsproject en ziet dit als een goede reden voor uitstel van toekomstige digitalisering’, lichten de onderzoekers toe.

91 procent van de retailers zegt dat hun klanten meer digitale innovatie verwachten. Volgens DutchTrain is er binnen de Retail sector nog veel ruimte voor verbetering. ’71 procent van de retailers zegt bijvoorbeeld dat er binnen hun organisatie een gebrek is aan digitale vaardigheden. Ook stelt 69 procent van hen dat de focus teveel ligt op technologische verandering in plaats van ondersteunende processen en gedrag.

IoT
Voor een succesvolle digitale transformatie is veel meer nodig dan alleen technologie. Niet alleen zijn de juiste tools van belang, de juiste vaardigheden en partners zijn misschien nog wel belangrijker. Dit zien we ook terug in het feit dat ondanks de helft van de retailers investeert in IoT, bijna driekwart zich zorgen maakt over het vermogen van de organisatie om nieuwe digitale technologieën te implementeren.’

Mast
Volgens Dutchtrain is het voor retailers die streven naar ‘digitale excellentie’ van cruciaal belang dat zij leren om effectief te balanceren tussen vier elementen, namelijk: mensen, acties, samenwerking en technologie). Dat wordt door de ict-dienstverlener ook wel de mast-methode genoemd.

Bron: Computable. (2018, 1 maart). Eén op de vijf retailers ziet ict-project mislukken. Geraadpleegd op 5 maart 2018, van https://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/6311855/250449/een-op-de-vijf-retailers-ziet-ict-project-mislukken.html

Maart 2018