De mens als zwakste schakel in security

Hebben organisaties hun beveiliging goed op orde? Een groot gedeelte van de Nederlandse IT-beslissers heeft zorgen om de cybersecurity van hun werkgever. Deze zorgen hebben voornamelijk te maken met gebrek aan kennis, onzorgvuldigheid en onvoldoende focus van medewerkers op security. De vraag is dan ook niet meer óf een organisatie getroffen wordt door een cyberaanval, maar wanneer.

Veel organisaties hebben afgelopen jaar snel moeten schakelen om het thuiswerken mogelijk te maken. Vanwege het tijdsgebrek om dit te realiseren zijn er hoogstwaarschijnlijk een aantal securitystappen overgeslagen.

Daarnaast kan je de beveiliging van een organisatie natuurlijk helemaal optimaal dichttimmeren. Ook al doet men dit uiterst zorgvuldig dan blijft er alsnog één factor onzeker, namelijk de gebruiker. Wanneer gebruikers niet over voldoende kennis beschikken kunnen zij ook niet de zorgvuldigheid toepassen welke nodig is om cybercrimelen buiten de deur te houden. Daarom is het enorm belangrijk om medewerkers te trainen in security awareness, naast het nemen van technologische maatregelen tegen cybercrime.

Naast de vele securitytrainingen van verschillende vendoren, biedt DutchTrain ook trainingen om uw werknemers bewust te laten worden van cybersecurity. Onze Security Awareness trainingen zijn ontworpen om de meest voorkomende risico’s en beveiligingsbedreigingen aan te pakken zodat u gevoelige informatie en privacy online kan beschermen.

Natuurlijk verzorgen wij ook Security Awareness incompany- & maatwerktrainingen. Voor meer informatie neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs tel: 040-2200 202 of info@dutchtrain.nl